Zum Haupttext
Schola Maastricht 2013

Willkommen

Herzlich willkommen zur Webseite der Schola Maastricht.

Informationen über unser nächstes Konzert:

De vier heemskinderen 7+

Donnerstag 20 September 2018

19.30 uur, Bordenhal te Maastricht

Familievoorstelling over afgehakte hoofden en verdronken paarden. Een project van Toneelgroep Maastricht samen met Schola Maastricht.

Michel Sluysmans: regie | Frans Pollux: tekst en spel
Marie van Vollenhoven: projecties | Manny Dassen: vormgeving

Heb jij wel eens iemands hoofd eraf gehakt omdat je ruzie had over een spelletje schaak? Waarschijnlijk niet, maar Reynout heeft dat dus gedaan. En is vervolgens jarenlang op de vlucht voor de wraak van koning Karel de Grote. Samen met zijn drie broers en zijn legendarische paard Beyaart houdt hij zich schuil in de Ardennen. Totdat Karel de Grote hen ontdekt. Alleen de dood van het paard Beyaart leidt tot een verzoening.

Het is een jaar of duizend geleden gebeurd, maar het is zó'n spannend verhaal dat het nu nog steeds verteld wordt. Het heet: De Vier Heemskinderen.

Frans Pollux, huisschrijver van Toneelgroep Maastricht, bewerkt (en vertelt) dit eeuwenoude verhaal - een van de oudste Nederlandse verhalen - tot een spannende eigentijdse familievoorstelling over broederschap en trouw. Met projecties van live-tekeningen door de jonge beeldend kunstenaar Marie van Vollenhoven. Met gregoriaanse zang uit de tijd van Karel de Grote door Schola Maastricht. En dus met dat afgehakte hoofd. Kom kijken, als je durft…

De Vier Heemskinderen is een historisch verhaal uit de regio. Opnieuw geïnterpreteerd en uitgevoerd als muziektheaterproductie voor iedereen van 7 jaar of ouder.

Meer informatie